Natuurpark

 

 

Wandel door natuurgebied Lobelia behorende bij landgoed Huis ter Heide. Kom langs en ontdek natuurschatten als klokjesgentiaan, rustig grazende Schotse hooglanders en geniet van de vele zangvogels. Dit prachtige natuurgebied met heide en vennen, kruidenrijke akkers en  gevarieerde bossen. Heel vroeger bestond dit landgoed aan de noordelijke stadsrand van Tilburg uit heidevelden, in de volksmond ‘woeste gronden’ genoemd. 

We hebben voor u een mooie wandelroute uitgestippeld, deze start pal achter Auberge De Moerse Hoeve en voert u meteen de bossen in langs de vennen en door de heide. U wandelt hierbij over het water en kunt vanuit een uitkijktoren het gebied en de vennen bekijken. De wandelroute heeft een duur van ongeveer 20 minuten, deze gaat langs de uitkijktoren en over het water. De langere route om de vennen heen duurt ongeveer 45 minuten.

Download wandelkaart

Compleet wandelarrangement bij Auberge De Moerse Hoeve voor € 19,50 p.p.!

In de omgeving van De Moerse Hoeve is het heerlijk wandelen. Huis ter Heide, Natuurpark Lobelia en de route naar Het Bodemven zijn allemaal bestemmingen om uw wandelschoenen aan te trekken en natuurlijk op ons terras om te beginnen met een lekker stuk Moerse Hoeve koek met koffie, thee, warme chocomel of cappuccino. Bij terugkomst krijgt u een overheerlijke schotel van de dag geserveerd, bereid met verse producten en passend bij het seizoen.

De wandelroute is bij ons verkrijgbaar en ook te downloaden via bovenstaande link of u kunt deze zelf vinden via www.wandelnet.nl en www.natuurmonumenten.nl!

Aanvang met koffie en Moerse Hoeve koek tussen 10.00 uur en 14.00 uur en de dagschotel kunt u bestellen tot 16.30 uur.

Voor uw hond staat een bak water klaar bij het terras.

Alleen op reservering! Reserveer direct online via onze site!

Snel tot ziens bij Auberge De Moerse Hoeve!